Cookies

Websites hanteren handige en nuttige technieken die het gebruiksgemak verhogen en die de site zo interessant mogelijk maken voor elke bezoeker. Bekendste voorbeelden van dit soort technieken zijn cookies en scripts (hierna samen te noemen 'cookies').

Het gebruik van cookies is veilig. Het is op onze websites phenc.nl, mijnphenc.nl en grip.phenc.nl niet mogelijk om persoonlijke informatie, zoals een telefoonnummer of een e-mailadres, uit cookies te herleiden.

Voor deze websites gebruiken wij verschillende soorten cookies. Wij vinden het belangrijk dat u zelf controle hebt over uw online privacy. Daarom zijn we transparant over welke cookies we gebruiken en waarvoor we ze gebruiken.

U kunt door de teksten van de cookies heen gaan door op onderstaande links te klikken.

 

Wat is een cookie?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op uw computer, tablet of mobiele telefoon worden opgeslagen. In deze cookies wordt informatie over uw websitebezoek opgeslagen.

De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Met cookies kan deze website u bijvoorbeeld herkennen bij een volgend bezoek. Dat is handig als u niet telkens opnieuw wilt inloggen.

 

Functionele cookies

Deze website gebruikt cookies voor:

  • Het opslaan van voorkeuren, zoals taal, locatie, gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • Het uitlezen van uw browserinstellingen om deze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven.

De functionele cookies plaatsen we altijd bij een bezoek aan deze website. Voor het plaatsen van deze functionele cookies hoeven wij geen toestemming te vragen, aangezien deze geen persoonsgegevens registreren of verwerken.

Naam

Geplaatst
door

Waarvoor

Vervaltijd

Cookie Consent

CookieBot

Slaat de cookiestatus van de gebruiker op voor het huidige domein

1 jaar

JSESSIONID

CMS

Houdt gebruikersstatussen over paginabezoeken bij.

Sessie

cftoken

CMS

Deze cookie wordt gebruikt om te bepalen welk type apparaat de bezoeker gebruikt, zodat de website correct kan worden weergegeven - deze informatie wordt opgeslagen in de "CFID" -cookie.

2 jaar

ORIGINAL URLTOKEN

CMS

Met deze analytische cookie kunnen content- managementtoepassingen anoniem sessies volgen.

2 jaar

MOBILE FORMAT

CMS

Laat weten of een mobiele weergave van de site moet worden getoond of niet.

Sessie

 

Gebruik van permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij u herkennen bij een nieuw bezoek op deze website. Deze website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming heeft gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u dus tijd bespaart en prettiger gebruik van deze website kunt maken. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.
 

Gebruik van sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van deze website u met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze diensten daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.
 

Analytische cookies

Om te bepalen welke onderdelen van deze website het meest interessant zijn voor onze bezoekers proberen wij continu te meten, onder andere met behulp van de software van derde partijen, hoeveel bezoekers er op deze website komen en wat het meest bekeken wordt. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in: hoe vaak deze webpagina bezocht wordt, waar precies bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor u te maken. De statistieken en overige rapportages herleiden wij niet naar personen.

De analytische cookies plaatsen we altijd bij een bezoek aan deze website. Voor het plaatsen van deze analytische cookies hoeven wij geen toestemming te vragen, aangezien deze geen persoonsgegevens registreren of verwerken.
 

Google Analytics

Via deze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de 'Analytics-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers deze website gebruiken.

Wij hebben de Google Analytics cookies ‘privacy vriendelijk’ ingesteld, in lijn met de handleiding hierover van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit betekent dat de gegevens die met Google Analytics worden verzameld, zo veel mogelijk zijn geanonimiseerd en dat Google nooit uw volledige IP-adres zal verwerken, maar altijd het laatste octet van uw IP-adres maskeren.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op, evenals wij geen invloed hebben op de vervaltijd van de cookies van Google Analytics.

Google gebruikt de verzamelde gegevens niet voor eigen doeleinden want wij hebben geen toestemming aan Google gegeven om de verzamelde gegevens daarvoor te gebruiken. Wij maken verder geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies. De verzamelde gegevens worden overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Wij hebben een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google.

Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
 

Privacy

Meer informatie over wat Google met de verzamelde gegevens doen, leest u in de privacyverklaring van Google. Deze verklaringen kunnen regelmatig wijzigen.

Wij geven met analytische cookies nooit uw persoonsgegevens (zoals naam, adres e-mail en telefoonnummer) door aan Google. In ons privacy statement leest u hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

De verzamelde gegevens van Google Optimize zijn volledig geanonimiseerd en niet herleidbaar  naar een persoon. De verzamelde gegevens worden na één dag verwijderd.

Met analytische cookies verzamelen we onder andere de volgende gegevens:

  • Het aantal bezoekers op onze webpagina's.
  • Hoe lang een bezoeker op deze site is.
  • Waar bezoekers naar zoeken (zoekopdrachten).
  • Welke versie van deze website aangeboden moet worden (A/B-testen).
  • Gegevens over uw browser en apparaat waarmee u deze website bezoekt, zoals besturingssysteem en schermgrootte.
  • Hoe u op deze website terecht bent gekomen (bijvoorbeeld omdat u op een advertentie van ons hebt geklikt, of op een link in een e-mail).
  • Anonieme gegevens die u invult in een formulier.
  • De snelheid van deze website om uw browser te kunnen meten. Met deze informatie kunnen we mogelijke problemen met de prestaties van deze website op tijd ontdekken en oplossen.

In de onderstaande lijst de cookies die wij gebruiken, welke gegevens ze verzamelen en hoe lang ze worden gebruikt.

Naam

Geplaatst
door

Waarvoor

Vervaltijd

cfid

CMS

Deze cookie wordt gebruikt in de context van de "Cftoken". Deze cookie slaat een specifieke ID op voor de bezoeker, het apparaat en de browser van de bezoeker.

2 jaar

__utm.gif

Google Analytics

Trackingscode van Google Analytics die details over de browser en computer van de bezoeker registreert.

Sessie

_ga

Google Analytics

Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.

2 jaar

_gid

Google Analytics

Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.

1 dag

_gat

Google Analytics

Gebruikt door Google Analytics om verzoeksnelheid te vertragen

1 dag

__utma

Google Analytics

Verzamelt gegevens over het aantal keren dat een gebruiker de website heeft bezocht, evenals data voor het eerste en meest recente bezoek. Gebruikt door Google Analytics.

2 jaar

__utmb

Google Analytics

Registreert een tijdstempel met het exacte tijdstip waarop de gebruiker de website heeft bezocht. Gebruikt door Google Analytics om de duur van een websitebezoek te berekenen.

1 dag

__utmc

Google Analytics

Registreert een tijdstempel met het exacte tijdstip waarop de gebruiker de website verlaat. Gebruikt door Google Analytics om de duur van een websitebezoek te berekenen

Sessie

__utmz

Google Analytics

Verzamelt gegevens over waar de gebruiker vandaan kwam, welke zoekmachine werd gebruikt, op welke koppeling werd geklikt en welke zoekterm werd gebruikt. Gebruikt door Google Analytics.

6 maanden

__utmt

Google Analytics

Wordt gebruikt om de snelheid van aanvragen naar de server te regelen.

1 dag

collect

Google Analytics

Gebruikt om gegevens naar Google Analytics te verzenden over het apparaat en het gedrag van de bezoeker. Traceert de bezoeker op verschillende apparaten en marketingkanalen.

Sessie

 

Optimalisatie cookies

De optimalisatie cookies plaatsen we altijd bij een bezoek aan deze website. Voor het plaatsen van deze optimalisatie cookies hoeven wij geen toestemming te vragen, aangezien deze geen persoonsgegevens registreren of verwerken.

De tool Hotjar registreert muisklikken, muisbewegingen en scrollgedrag van bezoekers op deze website. Hotjar verzamelt informatie over bezochte pagina’s, de browser die u gebruikt en het gebruikte type apparaat en besturingssysteem. Deze gegevens gebruiken we om de website te verbeteren. Deze gegegens worden na 1 jaar verwijderd.
 

Privacy

Meer informatie over wat Google met opgeslagen data doet, leest u in de privacyverklaring van Google. Deze kan regelmatig wijzigen. We hebben Google geen toestemming gegeven om de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Meer informatie over wat Microsoft met opgeslagen data doet, leest u in de privacyverklaring van Microsoft. Deze kan regelmatig wijzigen. We hebben Microsoft geen toestemming gegeven om de verkregen informatie te gebruiken voor andere Microsoft-diensten.

Meer informatie over wat Facebook met opgeslagen data doet, leest u in de privacyverklaring van Facebook. Deze kan regelmatig wijzigen. We hebben Facebook geen toestemming gegeven om de verkregen informatie te gebruiken voor andere Facebook-diensten.

 

Overige/onvoorziene cookies

Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via deze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina’s zogenaamde embedded elementen bevatten; dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via deze website getoond worden.

Als u op deze website cookies tegenkomt die in deze categorie vallen en die we hierboven dus niet genoemd hebben, laat het ons dan weten. Of neem rechtstreeks contact op met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsen, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van het cookie is en op welke manier ze uw privacy gewaarborgd hebben.

 

Recht op inzage en correctie of verwijdering van uw gegevens

U heeft het recht om te vragen om inzage in, correctie of verwijdering van uw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terugvinden in de instellingen van uw browser.
 

Cookies blokkeren en verwijderen

U kunt ook via uw browser cookies blokkeren. Blokkeert u alle cookies, dan kunnen websites minder goed werken. Daarom kunt u beter alleen de ongewenste cookies selectief uitschakelen via de instellingen van uw browser. Zo blokkeert u meteen ook cookies van andere websites.

Wilt u geen cookies van onze website geplaatst hebben? Kies er dan in onze cookiemelding voor om onze cookies niet te accepteren. Deze melding ziet u als u onze site voor het eerst bezoekt. Heeft u onze cookies eerder geaccepteerd, dan krijgt u deze melding niet meer te zien en moet u eerst onze cookies verwijderen.

Lees ook:
Onze privacyverklaring. Daarin leest u welke rechten u op grond van privacywetgeving hebt en hoe wij daar mee omgaan.
 

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaringen af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld deze website of de wet – en regelgeving rondom cookies wijzigen. We mogen de inhoud van de verklaringen en de cookies die opgenomen staan in de lijsten altijd en zonder waarschuwing vooraf wijzigen. U kunt deze webpagina raadplegen voor de laatste versie.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, neemt u dan contact met ons op via info@phenc.nl

Voor meer informatie over cookies verwijzen wij u graag naar de Autoriteit Consument & Markt. Bekijk https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/telecommunicatie/internet/cookies voor meer informatie.

U hebt ook altijd het recht om bij de Autoriteit Persoonsgegevens een klacht in te dienen als wij met cookies persoonsgegevens verwerken. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens vindt u hierover meer informatie.

Versie november 2020