Bestuursvoorzitter neemt petitie actiegroep Vies Pensioen in ontvangst

09
jul
2020

Dinsdag 7 juli heeft onze bestuursvoorzitter Gérard Aben 1281 handtekeningen van 101 horecaondernemingen in ontvangst genomen. Hij kreeg ze uit handen van Toon Maassen, initiatiefnemer van actiegroep Vies Pensioen. Het doel van hun campagne is dat pensioenfondsen stoppen met investeren in fossiele brandstoffen.
 

Maatschappelijk verantwoord beleggen

Als pensioenfonds beleggen wij wereldwijd in veel verschillende bedrijven en sectoren. In ons maatschappelijk verantwoorde beleggingsbeleid houden we rekening met onder andere mens en milieu. Eén van de onderdelen is het aanpakken van klimaatverandering. Dit doen we onder andere door de CO2-uitstoot van de beleggingsportefeuille terug te brengen. We doen dit door meer te beleggen in schonere bedrijven en minder in bedrijven die veel CO2 uitstoten waaronder bedrijven actief in fossiele energie. Op dit moment investeren we minder dan 3,5% van het totale vermogen in fossiele energie.
 

 

Openheid en gastvrijheid

Bestuursvoorzitter Gérard Aben ging samen met directeur Paul Braams en vermogensbeheerder Bas van Ooijen geanimeerd in gesprek met de leden van de actiegroep. Harde beloften konden nu nog niet worden gedaan. Wel wordt de zorg om ons milieu en de rol daarin van fossiele brandstoffen gedeeld. Het bestuur van Pensioenfonds Horeca & Catering heeft dat hoog op de agenda staan. De leden van de actiegroep gaven aan de openheid en gastvrijheid van Pensioenfonds Horeca & Catering zeer te waarderen.

Klik hier voor meer informatie over ons beleggingsbeleid.