Manager Vermogensbeheer Wouter Jan Naborn in PensioenPro: "De wensen van deelnemers en werkgevers komen terug in ons beleggingsbeleid"

10
feb
2021

Manager Vermogensbeheer Wouter Jan Naborn licht vandaag in een uitgebreid artikel in PensioenPro het beleggingsbeleid van Pensioenfonds Horeca & Catering toe. Onderwerpen als het Dutch Engagement Network (DEN), CO2 reductie en het leveren van een positieve duurzaamheidsbijdrage komen aan bod.


Wouter Jan benadrukt in het interview dat de wensen van deelnemers en werkgevers terug komen in het beleggingsbeleid. Uit een deelnemersonderzoek eind 2017 kwam dat onze deelnemers met name de duurzame VN-ontwikkelingsdoelen 'verantwoorde consumptie en productie' en 'klimaatactie' een warm hart toedragen. Deze twee doelen komen op diverse manieren terug in het groene beleggingsbeleid van ons fonds.
 

Zelf doen is goedkoper dan uitbesteden

Naast Goed, Gastvrij en Groen is Goedkoop misschien wel de belangrijkste kernwaarde van Pensioenfonds Horeca & Catering. Hierbij hebben wij bewust de keuze gemaakt om de afdeling Vermogensbeheer uit een klein deskundig team te laten bestaan van op dit moment vijf man. De afdeling Vermogensbeheer doet het volgens Wouter Jan echter niet alleen. Waar nodig staan de afdelingen Bestuur & Strategie, Actuariaat, Finance, Control & Audit, de risico manager en/of externe adviseurs hen bij. Wouter Jan: “Eén van de kernwaarden van het fonds is ’goedkoop’. Zelf zoeken naar managers, eventueel met behulp van een consultant, is goedkoper dan dit uitbesteden aan een externe fiduciaire partij.”

Het volledige interview is te lezen op de website van PensioenPro.