"Maximaal ontzorgen van drukke horeca- en cateringondernemers, dat is het doel"

19
jan
2021

Het jaar 2021 is begonnen, maar het kan nog steeds: payroll-organisaties kunnen voor het pensioen van hun werknemers in de horeca en catering altijd terecht bij Pensioenfonds Horeca & Catering. Aan het woord is Rob Koldenhof, accountmanager van Pensioenfonds Horeca & Catering.
 


"Wij zijn dé partij voor horeca- en cateringmedewerkers. Met een pensioen bij ons fonds bied je alle medewerkers dezelfde arbeidsvoorwaarden, daar ontstaat dus geen concurrentie op. Wij werken zo goed, goedkoop, gastvrij en in toenemende mate groen mogelijk. Alles is gedigitaliseerd. Met onze systematiek zijn wij bij uitstek geschikt voor veel wisselende dienstverbanden. Een werkgever hoeft alleen loonaangifte te doen. Het hele proces met belastingdienst en UWV is geautomatiseerd. Pensioenfonds Horeca & Catering maakt de nota’s op, alles wordt digitaal geregistreerd, werkgevers kunnen dat in de portalen zien. Werkgevers worden volledig ontzorgd. Zij kunnen gewoon doen waar ze goed in zijn: ondernemen. That’s it.”
 

Fantastische mensen

Rob Koldenhof werkt sinds vier jaar bij Pensioenfonds Horeca & Catering. Daarvoor was hij zeventien jaar actief bij een ander pensioenfonds. Hij doet zijn werk met bevlogenheid: “Ik volg mijn hart. Ik wil alleen maar doen wat ik leuk vind. Het allerleukste is het contact met klanten. In de horeca- en cateringsector werken fantastische mensen. Daar kan iedereen iets van leren qua gastvrijheid en betrokkenheid. No nonsense, harde werkers. Ik kom op allerlei locaties, altijd gezellig. Weinig hiërarchie, doe maar gewoon. Echte ondernemers, met soms grote bedrijven, totaal zichzelf. Mijn soort mensen.”
 

Ik gun het ze allemaal

Net als velen vindt ook Rob het verschrikkelijk dat de sector weer op slot zit: “Ik hoop dat de sector daarna weer heel snel aantrekt, dat mensen gezond blijven en dat we weer samen kunnen genieten van de horeca. Dat iedereen werkzaam in de sector kan blijven doen waar ze zo goed in zijn. Want daar gaat het uiteindelijk om. Ik hoop dat ze blijven drijven. Ik gun het ze allemaal. Veel mensen werken in de horeca omdat ze het geweldig vinden. Mooi om te zien hoe trots de horeca zelf is op de sector, en hoe ondernemend en veerkrachtig ze blijven. We missen de hele sector massaal. Het is een verbindende factor voor ons allemaal.”
 

Lúisteren naar klanten

Rob kan dus niet wachten om weer de auto in te stappen: “Als ik de weg op kan, kom ik langs. Daar gaat het om. Het persoonlijke, contacten maken, markt verkennen, ik wil gewoon dat ze zeggen: dat Pensioenfonds Horeca & Catering is zo gek nog niet.” Rob Koldenhof en zijn collega’s zijn continue bezig hun service te verbeteren: “Wij proberen van buiten naar binnen te werken: luisteren naar klanten en daar waar mogelijk dienstverlening verbeteren. Hoe kunnen we het beter en makkelijker maken? Maximaal ontzorgen voor drukke horeca en cateringondernemers. Samen werken aan bewustwording van pensioen. Pensioen is niet sexy, maar samen met werkgevers proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten bij de doelgroep. Iemand van 23 krijgt een andere boodschap dan iemand van 56. Bewustwording, daar gaat het om. Daar helpen we de werkgevers mee vanuit partnership.”
 

Pro-actief richting payroll

Net als Pensioenfonds Horeca & Catering, houdt Rob Koldenhof van een pro-actieve rol: “Met Payroll bijvoorbeeld. In 2019 legden wij al de eerste contacten met payroll organisaties. Ze vielen van hun stoel. Dat vind ik gaaf. Ik wil ze verrassen. Voor de troepen uitlopen. Luisteren en kijken wat wij kunnen doen.”
 

De deur staat open

Die flexibiliteit zorgt ervoor dat Pensioenfonds Horeca & Catering ook nu nog de deuren open heeft staan voor nieuwe payrollwerkgevers. Pensioenfonds Horeca & Catering heeft zo’n 10.000 nieuwe deelnemers al welkom geheten. Daar kunnen er nog wel wat bij. Rob Koldenhof: “Het is wel vijf voor twaalf. Maar ik weet als geen ander wat je in vijf minuten allemaal kunt regelen. En ook daarna staat de deur gewoon open voor wie pas later de keuze maakt.”
 

Op grond van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) hebben payrollwerknemers per 1 januari 2021 recht op een adequaat pensioen. De payrollwerkgever moet zorgdragen voor net zo’n adequate pensioenregeling voor de payrollwerknemer als voor een vaste werknemer met een gelijke of gelijkwaardige functie in hetzelfde bedrijf of bedrijfstak. Aansluiten kan nog bij Pensioenfonds Horeca & Catering of bel ons op (079) 363 14 00.