Nog steeds een goedkoop pensioenfonds

08
dec
2017

Als pensioenfonds doen wij er alles aan om goed voor het pensioen van onze deelnemers te zorgen. Goed, goedkoop, gastvrij zijn de kernwaarden waar we ons elke dag met veel energie voor inzetten. Met als doel een zo goed mogelijk pensioen. Een benchmark onder Nederlandse pensioenfondsen laat zien dat we nog steeds goedkoop zijn!

Benchmark door Lane Clark & Peacock Netherlands B.V.
Ieder jaar wordt er door Lane Clark & Peacock Netherlands B.V. (LCP) een benchmarkonderzoek gehouden onder Nederlandse pensioenfondsen. Zij maken in dit onderzoek de pensioenbeheer-, vermogensbeheer- en transactiekosten van de pensioenfondsen inzichtelijk. LCP is een actuarieel adviesbureau en adviseert pensioenfondsen, (internationale) ondernemingen, ondernemingsraden en verzekeraars.

Trots om goedkoop zijn
Natuurlijk weten wij dat we tot een van de goedkoopste pensioenfondsen van Nederland behoren. De benchmark laat dat ook weer zien. Onze pensioenbeheerkosten waren in 2016 € 57 per deelnemer. En dat is iets minder dan de helft van de € 115 die in de benchmark wordt genoemd. Daar zijn wij echt heel trots op! Juist omdat we ons dagelijks richten op kostenbesparing en efficiency door digitaal te werken en processen te automatiseren.

Bent u al digitaal? Dat heeft geholpen
Deze mooie resultaten behalen we niet alleen met de circa 140 gedreven collega’s in Zoetermeer. We zijn ons meer dan bewust dat onze deelnemers en werkgevers daarbij ook een belangrijke bijdrage leveren. Dat doen ze door digitaal bereikbaar te zijn en onze portalen te gebruiken. Dus bent u deelnemer en maakt u al gebruik van uw persoonlijke omgeving mijnphenc.nl? Of bent u werkgever en gebruikt u uw online omgeving GRIP al? Fantastisch! Want dan heeft u zeker een bijdrage geleverd aan onze lage kosten voor pensioenbeheer.

Nog niet digitaal? Doe het vandaag nog! Bent u deelnemer ga dan naar mijnphenc.nl, log in met uw DigiD en laat uw e-mailadres achter. Bent u werkgever registreer u dan op grip.phenc.nl

Dat is echt belangrijk om het lage kostenniveau voor ons fonds te blijven volhouden.

Volgend jaar weer goed nieuws?
LCP doet deze benchmark jaarlijks. We doen er alles aan om ook de komende jaren weer vol trots dit goede nieuws bekend te maken.