Payrollorganisatie Connexie sluit zich aan bij Pensioenfonds Horeca & Catering

22
okt
2020

Payrollorganisatie Connexie sluit zich met 11.500 medewerkers aan bij Pensioenfonds Horeca & Catering. Ze handelen daarmee naar de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Per 1 januari 2021 verplicht die wet payrollwerkgevers te zorgen voor eenzelfde pensioenregeling voor de payrollwerknemer als voor een werknemer met een gelijke of gelijkwaardige functie in dienst bij hetzelfde bedrijf of bedrijfstak.

Jean Maurice Ehrismann, directeur Connexie:

“We zijn erg blij dat Connexie zich heeft kunnen aansluiten bij Pensioenfonds Horeca & Catering. Voor onze medewerkers, werkzaam in de horeca en contractcatering, is het een prettige gedachte dat met het overnemen van het pensioen nu alle arbeidsvoorwaarden 100% gelijk zijn aan die voor collega’s met een rechtstreeks dienstverband. Hopelijk volgen ook alle andere collega’s in de branche. Zodat er geen sprake meer is van concurrentie op arbeidsvoorwaarden.”

 

Paul Braams, directeur Pensioenfonds Horeca & Catering:

“Andere fondsen zien het wellicht als complex, want het vraagt afwijkende administratieve handelingen. Wij denken daar anders over. Administratief zijn wij in staat dat op een goede en kostenefficiënte manier te regelen, zoals wij dat nu ook al doen voor de ruim 1,3 miljoen bij ons aangesloten deelnemers. Wij verwelkomen de nieuwe deelnemers van Connexie met open armen. Ons pensioenfonds wil er namelijk zijn voor álle mensen die werken in de horeca en contractcatering.” 

Het FD schreef er een artikel over