Pensioenfonds Horeca & Catering en de loonaangifteketen

08
apr
2021

Lex Lagerveld: “Wij zijn een vreemde eend in de bijt”

“Ons pensioenfonds was niet tevreden over de uitvoering van de pensioenadministratie die tot medio 2005 was uitbesteed aan een verzekeraar. We dachten: dat kunnen we zelf beter en goedkoper. Daarbij wilden wij onze administratie baseren op de loonaangifteketen. De loonaangifteketen bestond toen nog niet zo lang, dus het was best een vooruitstrevende manier van denken. We zijn dan ook het eerste pensioenfonds in de sector dat de pensioenadministratie volledig baseert op de loonaangifteketen. Wat dat betreft zijn we 'een vreemde eend in de bijt'.” Aan het woord is Lex Lagerveld, Unitmanager gegevenslogistiek van Pensioenfonds Horeca & catering.  
 


 

Werkgever heeft er geen omkijken naar

“De voordelen van op deze manier werken, zitten in de actualiteit en de kwaliteit van de data. De werkgever doet loonaangifte en ontvangt vrij snel daarna onze nota, waardoor hij het bedrag nog op het netvlies heeft. We bieden daarmee gemak en ontzorgen de werkgever. Hij heeft er geen omkijken naar. Voor de uitvoeringsorganisatie zijn er ook voordelen. Het proces wordt eenvoudiger, waardoor er minder mensen en handelingen nodig zijn. De kosten per deelnemer blijven hierdoor laag, wat weer prettig is voor iedereen die pensioen bij ons opbouwt.”
 

Niet maanden achter de feiten aanlopen

“Er zitten heel veel controles in de loonaangifteketen, wat ten goede komt aan de kwaliteit van de gegevens. We zitten nu in een vervelende periode met corona. Voor onze sector is het echt beroerd, dus het is nu even anders met nieuwe werkgevers en nieuwe deelnemers. Maar normaal gesproken is dat ons grote voordeel: dat we gegevens van nieuwe werkgevers en deelnemers snel binnenkrijgen en kunnen verwerken. Er is heel veel verloop in onze sector. Dan moet je niet maanden achter de feiten aan lopen. Actuele gegevens maken onze uitvoering een stuk makkelijker.”
 

Lekker koken, gastvrij zijn, ondernemen

“Mensen die in onze sector werken, hebben een vak gekozen. Ze willen lekker koken, gastvrij zijn, ondernemen. Die verheugen zich niet op administratieve rompslomp met het pensioenfonds ‘s avonds. Dat halen we helemaal bij ze weg. En dat is wel wat waard. Werkgevers zijn bij ons ook aangesloten op het werkgeversportaal GRIP. Door aansluiting op de loonaangifteketen heeft de werkgever naar 99% van het proces geen omkijken. Via GRIP kunnen wij hem attenderen op hetgeen wel relevant voor hem is.”
 

Het is tenslotte het geld van een ander

“Ik snap dat andere fondsen koudwatervrees kunnen hebben als het om aansluiting op de loonaangifteketen aankomt. Het is een keuze, het is een investering, het is een andere inrichting van je systemen en processen. Maar uiteindelijk loont het wel. Het is zeker de moeite waard om die business case te maken. Voor een sector met gemiddeld korte dienstverbanden en lage lonen moet je je kosten laag zien te houden. Dat zijn we ook verplicht naar onze deelnemers. Daarom zoeken we steeds naar nog slimmere, efficiëntere manieren van (ver)werken. Het is tenslotte toch het geld, het pensioen van een ander.”

 

De loonaangifteketen is een informatieketen waarmee onderdelen van de loonaangifte van de werkgever via de Belastingdienst beschikbaar wordt gesteld aan de Polisadministratie van het UWV en via dit systeem zijn tal van organisaties aangesloten om gebruik te maken van de beschikbare gegevens. Ook pensioenfondsen kunnen via het UWV de beschikking krijgen over gegevens uit de Loonaangifteketen ten behoeve van de pensioenadministratie. Door gebruik te maken van de Loonaangifteketen (LAK) kunnen pensioenfondsen- en uitvoerders lastenverlichting en foutenreductie bereiken. Bekijk in een video hoe de loonaangifteketen werkt.