Pensioenfonds Horeca & Catering lanceert Horeca & Catering Bos

26
aug
2021

Pensioenfonds Horeca & Catering bouwt samen met werkgevers en deelnemers aan het Horeca & Catering Bos. Jaarlijks verdwijnen er wereldwijd 3,5 miljard bomen. Bossen spelen een grote rol in het tegengaan van de aanhoudende klimaatverandering. Samen met onze werkgevers planten we bomen in Nederland en het buitenland om CO2-uitstoot te compenseren. Het is onze ambitie om met elkaar een groot Horeca & Catering Bos te realiseren. Zo dragen we samen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking. De eerste 500 bomen worden geplant.
 


Goed voor milieu, werknemer én pensioen 

Voor elke 200 e-mailadressen die werkgevers van hun werknemers aanleveren, planten wij een boom. Accountmanager Rob Koldenhof: “Het mes snijdt aan twee kanten. Door digitaal te communiceren, besparen wij veel papier, maar ook porto- en handlingskosten. Dat geld besteden wij liever aan het pensioen van onze deelnemers. Bovendien kunnen wij werknemers in de horeca en catering via e-mail sneller én op de juiste momenten bereiken en zo samen aan pensioenbewustwording werken. Zodat zij geen belangrijke informatie missen. En op tijd actie kunnen ondernemen voor hun pensioen.”
 

Zuinig zijn op de aarde

Elke werkgever die zijn boompje bijdraagt, ontvangt het Horeca & Catering Bos certificaat; hét bewijs goed bezig te zijn voor milieu, werknemer én pensioen. En dat is waardevol volgens Klarin de Regt, director of human resources van het Renaissance Amsterdam Hotel: “De aarde is het enige wat we allemaal gemeenschappelijk hebben. Laten we daar vooral zuinig op zijn!”

Lees meer over het Horeca & Catering Bos