Ron Timmer, Multiman HR Solutions, over payroll en pensioen

23
sep
2020

Bijna 25 jaar geleden startte Ron Timmer met zijn bedrijf Multiman. Multiman levert Human Resourcediensten op maat, waaronder Payroll, wat letterlijk loonlijst betekent. Ron Timmer spreekt liever van een goed georganiseerde vorm van dienstverlening op de arbeidsmarkt. Personeel dat wordt geworven door het bedrijf waar het gaat werken, maar in dienst komt van een ander bedrijf. Voor werkgevers interessant omdat het payroll-bedrijf alle werkgeversverplichtingen op zich neemt. Inclusief pensioen. En dat pensioen is met de WAB voor veel payroll-bedrijven nu een vraagstuk. 
 

“Mensen moeten het pensioen krijgen waar ze recht op hebben” 
 

Op dit moment bouwen payrollers pensioenrechten op via StiPP, het pensioenfonds voor Personeelsdiensten. StiPP heeft aangegeven dat per 1 januari 2021 de payroll-bedrijven niet meer verplicht bij hen deelnemen. Per diezelfde datum moeten payroll-bedrijven hun werknemers een adequaat pensioen bieden. Dat kan met een regeling die aan voorwaarden voldoet. Of door aan te sluiten bij dezelfde regeling die geldt voor de bedrijven waar de payroll-medewerkers ingeleend worden. Veelal hebben die regelingen bij bedrijfstakpensioenfondsen. Het lukt de payroll-branche nog niet om aansluiting te vinden bij deze bedrijfstakpensioenfondsen van de werkgevers die hun personeel inhuren. Het Financieele Dagblad schreef zelfs dat alleen Pensioenfonds Horeca & Catering bereid is hen op te nemen. 

Ron Timmer, een ondernemend jurist 
Een vraagstuk dus voor payroll-bedrijven maar niet voor Ron Timmer. Hij heeft zijn payrollers binnen de horecabranche al decennialang ondergebracht bij Pensioenfonds Horeca & Catering. Een vooruitziende blik, of de aard van het beestje? Daarvoor is een kennismaking met Ron Timmer en zijn loopbaan de moeite waard. 

Ron Timmer studeerde rechten in Rotterdam. “Ook afgemaakt. Maar ik heb nooit de ambitie gehad voor de advocatuur of de rechterlijke macht. Ik kom uit een ondernemingsgeslacht en heb altijd interesse gehad om te gaan ondernemen. Mijn vader had een aannemersbedrijf. In die tijd bestond er nog geen payroll, er was wel personeelsgebrek en de bouw stond bekend als een sector met cowboys in het uitlenen van mensen. Mijn vader wilde graag met een betrouwbare partij in zee. Daar ontstond een idee om het zelf te gaan doen. We liepen snel tegen een eerste probleem aan: uitzenden in de bouw was niet toegestaan. Hoe gaan we daar mee om? We wilden het toch doorzetten, maar wel volgens de regels. Dus hebben we ons ingeschreven als bouwbedrijf, ons ingeschreven bij het pensioenfonds voor de bouw, aan alle regels voldaan en zijn met een U- Bocht gekomen waar we wilden zijn. Onze vuistregel was en is: niet concurreren met arbeidsvoorwaarden, onze mensen krijgen precies hetzelfde als anderen in dienst bij de aannemer.” 
 


Die principes zijn heilig 
“Het begon snel te lopen, binnen twee jaar hadden we 150 man in dienst. Dus breidden we uit naar andere sectoren, begonnen met horeca payroll. Ook hierbij gold weer: niet concurreren op arbeidsvoorwaarden. Onze mensen krijgen 100% dezelfde rechten als binnen de horeca cao. Dus wilden wij ons meteen aansluiten bij Pensioenfonds Horeca & Catering. Destijds heel wat jaren geleden een lastig traject, met een hele stapel papier, maar het werkte heel goed voor ons. Het gaf ons een voorsprong in het commerciële traject. Zo waren we in staat om het complete personeelsbestand over te nemen.” Timmer blijft altijd opereren vanuit het rechtvaardigheidsprincipe: iedereen dezelfde rechten. “Daarom zijn we nooit enorm groot geworden. We zitten keurig net onder de middenmoot. Die principes zijn heilig.”  

Goed pensioen voor horecawerknemers 
“Naar horecawerknemers vind ik het heel belangrijk dat ze doorlopend pensioenopbouw hebben met als gevolg een goed pensioen. Voor hen zou het geweldig zijn als de hele sector aangesloten is bij Pensioenfonds Horeca & catering. Ben ik wel mijn unieke positie kwijt,” vervolgt Timmer met een lach. 

Pensioenfonds Horeca & Catering denkt als ondernemer 
“Zonder gekheid. Ik heb hele goede ervaringen met Pensioenfonds Horeca & Catering. Vooral de laatste tijd. Wij hadden wat herstructurering in de organisatie. Ook voor een andere B.V. was er aansluiting nodig. Accountmanager Rob Koldenhof kwam op bezoek. Hij ging echt als ondernemer op mijn stoel zitten. Dat gaf mij een heel goed gevoel. Een kerel die het voor mij doet. Op de barricade gaan staan, meedenken, afspraken nakomen. Heel logisch, maar we zien het steeds minder. Net als jullie klantenservice, zeer correct, snel, duidelijk en adequaat. En ik heb toch echt steeds iemand anders aan de lijn. Ook Ellen Metaal (Unitmanager Marketing & Klantbediening - red) is hier op kantoor geweest, fijn gesprek, ook daar voel ik een bepaalde energie in.”  

Een beetje jaloers op jullie organisatie 
Ron Timmer heeft geen verdere aanmoediging nodig wanneer hij vervolgt: “Ja, ik ben er heel positief over, sterker nog, een beetje jaloers eigenlijk. Dat meen ik oprecht. Chapeau, alles is opvallend goed geregeld. Neem de systemen, hoe jullie portal is ingericht, heel duidelijk, goed zichtbaar, zou wat sneller mogen, maar heel modern en communicatief in mail en nieuwsberichten. Ik vind dat verfrissend. Ik heb niet zo veel met pensioenfondsen te maken, het lijken vaak anonieme bolwerken, maar jullie wijken af en ik denk dat dit de toekomst moet zijn. Het stoffige imago mag weg. Als ondernemer herken ik dit als iets unieks.” 

Redelijk uit het veld geslagen 
Covid-19 en de naweeën daarvan heeft Ron Timmer ervaren als een ontzettend vervelende tijd. “We zijn nu weer het opkrabbelen. Vanuit een 90% omzetdaling. Die kwam voor ons, en velen met ons, uit het niets. Ook waren wij veel bezig met het opvangen van alle werkgevers die afwisselend hulpeloos, verdrietig, bang en gefrustreerd waren. Ik ben blij dat het nu voor iedereen wat beter is. Ik was redelijk uit het veld geslagen die eerste week. Rekenen, hoe lang kunnen we het volhouden. Wij hebben het voordeel dat we al 25 jaar bestaan, conservatief ondernemen. Je moet toch door. Maar het blijft zorgelijk voor de ondernemers en voor ons. Wij zien de toekomst gematigd positief.” 

Payroll blijft bestaan 
Ook op de toekomst van Payroll heeft Timmer een realistische blik. “Payroll blijft nog iets groeien, maar dan houdt het wel op. De overheid heeft een vergrootglas gelegd op uitzenden en payroll. Payroll blijft bestaan, maar gaat opschuiven,” denkt Timmer. Om vervolgens zijn principe nogmaals aan te halen: “Mensen moeten krijgen waar ze recht op hebben. Niet minder.” Ron Timmer, met recht een ondernemer.  

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van payroll bij Pensioenfonds Horeca & Catering.

Over Multiman 
Multiman Group is specialist in het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige, branchespecifieke en innovatieve diensten op het gebied van Human Resources. Met adviseurs afkomstig uit de branches zelf, richten we ons vanaf het begin op de horeca, bouw en logistiek. De wensen en behoeften van de diverse opdrachtgevers en werknemers zijn steeds leidend bij het op maat aanbieden van HR diensten. Zowel uw huidige, nieuwe als tijdelijke werknemers kunt u bij Multiman op de payroll zetten. Al uw personeel kan dan rekenen op continuïteit, goede arbeidsvoorwaarden, naleving van de CAO’s en een correcte en tijdige uitbetaling van loon en vergoedingen. Deze taak neemt Multiman al jarenlang met veel verantwoordelijkheid op zich. En u kunt rekenen op tevreden en bekwaam personeel. Door gebruik te maken van onze payrolldiensten kunt u uw personeel bovendien flexibeler inzetten waardoor u sneller in kunt spelen op een veranderende markt.