Webinars 'Zicht op pensioen' en 'Bijna met pensioen' groot succes

15
jul
2021

Pensioenfonds Horeca & Catering organiseert voor deelnemers vanaf 55-jarige leeftijd webinars die hen voorbereiden op wat komen gaat met betrekking tot hun pensioen. Coördinator Rosanna Smit: “Voor deelnemers die negen maanden voor hun AOW-leeftijd zitten, hebben wij het webinar ‘Bijna met pensioen’ ontwikkeld. Dit bestaat uit een presentatie voor de deelnemers die een opgebouwd pensioen hebben onder de afkoopgrens en een presentatie voor deelnemers die boven de afkoopgrens zitten.
 

Voor het webinar ‘Zicht op pensioen’ selecteren we deelnemers die 55+ zijn. Zo kunnen wij hen nog extra informatie bieden over onze regeling. Op deze manier maken wij deelnemers bewust van onze pensioenregeling en de keuzes die zij zelf al kunnen maken voor hun pensioenleeftijd en tijdens het aanvragen van hun pensioen.”

 

Goede feedback

Met rond de 150 aanmeldingen, een flink aantal live kijkers en deelnemers die het webinar nog terugkijken is het duidelijk dat deze ontwerpen goed aansluiten bij de deelnemers. Er zijn veel vragen, met name over de pensioenleeftijd versus de AOW-leeftijd, of er iets voor de nabestaanden is geregeld en welke afkoopmogelijkheden er zijn. Rosanna: “We krijgen enorm goede feedback. Altijd hoger dan een 8 met als hoogste score een 8,8.”

 

Webinar terugkijken

Reden genoeg om deze webinars te blijven organiseren. Het volgende webinar vindt plaats in september. Kijk hier het webinar 'Bijna met pensioen' terug. De presentatie hiervan is in handen van Rachel Pinchbeck.