Werkgevers krijgen 30 dagen extra tijd om hun pensioenpremie te betalen

20
mrt
2020

Ons land is in de greep van de coronacrisis. Dat heeft gevolgen voor onze samenleving en voor de sectoren horeca en catering in het bijzonder. Door annuleringen en verplichte sluiting voor bepaalde tijd valt voor velen de omzet weg, terwijl kosten geheel of gedeeltelijk doorlopen. De horeca en catering zitten in een moeilijke tijd.

Wij zijn er altijd voor en door de horeca en catering. Ook nu, juist nu. We begrijpen dat het betalen van de pensioenpremie nu extra moeilijk kan zijn. Daarom krijgen werkgevers eenmalig 30 dagen extra de tijd om de pensioenpremie te betalen.

Wat betekent dit voor de betaaldata?

Voor werkgevers die betalen met een automatische incasso is de eerstvolgende incasso op 30 april 2020 in plaats van 31 maart. Wij informeren hen voor die tijd hoe we het incassoschema daarna invullen. We willen een dubbele incasso voorkomen.

Werkgevers die handmatig betalen of met een automatische overboeking mogen hun nieuwe nota betalen voor 1 mei 2020 in plaats van voor 1 april.

Wij wensen iedereen nogmaals sterkte in deze onzekere tijd

Wij hopen dat werkgevers in de horeca en catering met de overheidsmaatregelen de gevolgen van de coronacrisis voor hun bedrijf kunt opvangen. En dat ook onze maatregel hen wat extra ruimte geeft. Wij wensen iedereen alle sterkte in deze onzekere tijd.