Werkgevers krijgen ook voor de nota's van april, mei en juni 30 dagen extra tijd om te betalen

21
apr
2020

Pensioenfonds Horeca & Catering is er altijd voor en door de sectoren horeca en catering. Ook nu, juist nu. We begrijpen dat het betalen van de pensioenpremie nu extra moeilijk kan zijn. In maart lieten wij weten dat werkgevers voor hun nota van maart 30 dagen extra de tijd kregen om te betalen. 

Per gisteren, 21 april, heeft Pensioenfonds Horeca & Catering deze maatregel ook doorgevoerd voor de nota’s van de maanden april, mei en juni. De maatregel om extra tijd te geven voor de betaling van de pensioenpremie is tot stand gekomen na afstemming met sociale partners.
 

Wat betekent dit voor de betaaldata?

Als werkgevers betalen via een automatische incasso, dan schuiven de incassodata voor de nota's van maart, april, mei en juni 2020 een maand op. Wij incasseren op de volgende data:

Incassodatum Nota van In plaats van 
30 april maart 31 maart
29 mei april 30 april
30 juni mei 29 mei
31 juli juni 30 juni


Als werkgevers handmatig of met een automatische overboeking betalen, dan schuiven de vervaldata van de nota's van maart, april, mei en juni een maand op. De volgende betaaldata gelden: 

Betalen voor Nota van In plaats van 
1 mei maart 1 april
1 juni april 1 mei
1 juli mei 1 juni
1 aug juni 30 juni


We hopen op deze manier wat extra ruimte te bieden. En wensen iedereen die in onze mooie sectoren actief is alle sterkte in deze onzekere tijd. Meer informatie over het (later) betalen van de nota’s staat op GRIP.