Samen bouwen wij het Horeca & Catering Bos

Bouw mee aan het Horeca & Catering Bos! Naast onze merkwaarden Goed, Goedkoop en Gastvrij hebben wij Groen ook hoog in het vaandel staan. Jaarlijks verdwijnen er wereldwijd 3,5 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn enorm. Daarom dragen wij ons boompje bij door samen met werkgevers te bouwen aan het Horeca & Catering Bos. In ruil voor 200 e-mailadressen van hun werknemers planten wij een boom. Door digitaal te communiceren, besparen wij veel papier en geld. Elke werkgever die zijn boompje bijdraagt, ontvangt het Horeca & Catering Bos certificaat; hét bewijs goed bezig te zijn voor milieu, werknemer én pensioen.


Goed voor milieu, werknemer én pensioen


Ongeveer de helft van iedereen die momenteel in de horeca of catering werkt, bereiken wij per e-mail. Dat kán meer. Daarom vragen wij werkgevers ons te helpen. Voor elke 200 e-mailadressen die zij aan ons aanleveren van hun werknemers planten wij een boom.


Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze kosten. Gemiddeld krijgt iedereen die bij ons pensioen opbouwt drie keer per jaar bericht van ons. Elk e-mailadres spaart ons de kosten daarvan uit. Dat geld besteden wij liever aan het pensioen van onze deelnemers.


Bovendien kunnen wij werknemers in de horeca en catering via e-mail sneller én op de juiste momenten bereiken. Zodat zij geen belangrijke informatie missen. En op tijd actie kunnen ondernemen voor hun pensioen.

 

Onze ambitie


Bossen spelen een grote rol in het tegengaan van de aanhoudende klimaatverandering. Samen met onze werkgevers planten we bomen in Nederland en het buitenland om CO2-uitstoot te compenseren. Het is onze ambitie om met elkaar een groot Horeca & Catering Bos te realiseren. Zo dragen we samen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking. Trees for All is hierin onze partner.

 

Horeca & Catering Bos in aanbouw


Voor de 100.000 e-mailadressen die wij al hebben van werknemers die momenteel in de horeca en catering werken, planten wij 500 bomen zowel in Nederland als in Ghana. In Nederland in het Nieuw Leembos in Het Groene Woud, in Brabant. In Ghana in het project van de herbebossing langs de oevers van de Yarigatanga, een rivier in het Bongo District in Noord-Ghana. Zo’n 120 betrokken werkgevers krijgen daarvoor het certificaat.


Het certificaat van Trees for All voor de aanplant van de eerste 500 bomen.
 

Meedoen of meer informatie


Lees meer over de campagne en aanmelden.

Wil je als werknemer in de horeca of catering je boompje bijdragen? Dan hebben wij jouw e-mailadres natuurlijk al 😉 Heb het erover met je collega’s en werkgever en doe mee!